Észak-Korea már képes arra, hogy atomfegyver-arzenáljával célba vegye Közép-Európát – derült ki egy német napilap beszámolójából. A Bild szerint zárt ajtók mögött tájékoztatták a német vezetőket a kialakult helyzetről.

A Bild vasárnapi beszámolója szerint a Szövetségi Hírszerző Szolgálat alelnöke, Ole Diehl zárt ajtók mögött tájékoztatta a kormánytisztviselőket arról, hogy az észak-koreai interkontinentális ballisztikus rakétákat már atomtöltettel tudják felszerelni, és az ázsiai ország már képes arra, hogy atomfegyver-arzenáljával elérje Németországot.

A Bild egy olyan forrásra hivatkozva írta mindezt, aki jelen volt a zártkörű tájékoztatón. Diehl szerint a koreai fenyegetést leginkább azzal tudja elhárítani Németország, ha támogatja az Észak- és Dél-Korea közti megbékélési folyamatot.

Szaúd-Arábiában is kudarcot vallott a Patriot rakétakomplexum


Észak-Korea novemberben hajtott végre teszteket egy új típusú ballisztikus rakétával, ami a hivatalos közlemények szerint 4475 kilométer magasra jutott (ez a nemzetközi űrállomás pályamagasságának tízszerese), és útja során összesen 950 kilométer távolságot tett meg.

http://www.hidfo.ru/2018/03/az-eszak-koreai-raketak-elerik-europat/