Az orosz Gazprom “Északi Áramlat 2” gázprojektje megkapta az építési egedélyt Németországban, ezáltal lehetővé vált Németország orosz gázimportjának többszörösére növelése.

A Stralsund Bányászati Hatóság kiadta az első építési engedélyeket az “Északi Áramlat 2” gázprojekt német vizeken történő építésének megkezdéséhez, ezáltal egy 35 kilométeres szakaszon megkezdődnek a munkálatok – derült ki a Norddeutscher Rundfunk beszámolójából.

Mecklenburg-Elő-Pomeránia energiaügyi minisztáriumának szóvivője szintén azt nyilatkozta a Handelsblatt napilapnak, hogy egy részleges engedélyt már november 2-án kiadtak.

A projektet építtető Nord Stream 2 AG emellett még a szövetségi hajózási és vízügyi hatóság engedélyét kell megkapja, illetve négy másik tartománynak is engedélyeznie kell, hogy területükön fussanak az orosz gázvezetékek.

Az “Északi Áramlat 2” gázprojektet többek közt a legnagyobb német energetikai cégek támogatják, és évente 55 milliárd köbméter orosz gázt szállítana Németország területére. A Greifswaldba érkező gáz Németországban és az Európai Unió más tagállamaiban kerül értékesítésre.




http://www.hidfo.ru/2017/12/a-nemetek-engedelyeztek-az-eszaki-aramlat-2-megepiteset/