Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Görögországban bíróság elé állítanak egy CIA-ügynököt

2017. szeptember 19. - Andre Lowoa

Bizonyítottá vált, hogy a CIA meg akarta gyilkolni a görög miniszterelnököt egy Oroszországgal kötött gázüzlet miatt. A görög hatóságok 2012 óta nyomoznak az ügyben, most egy amerikai ügynököt bíróság elé állítanak a gyilkossági kísérletet előkészítő információgyűjtés kapcsán.

Bíróság elé állítják a CIA egy ügynökét Görögországban, miután sikerült bizonyítékot gyűjteni arról, hogy részt vett a miniszterelnök elleni gyilkossági kísérlet előkészítésében. William Basilt kémkedéssel és a volt miniszterelnök Kosztasz Karamanlisz telefonjának lehallgatásával vádolják.

A 65 éves amerikai állampolgár – az amerikai nagykövetség korábbi alkalmazottja – ellen 2015 februárban adták ki az elfogatási parancsot. A Dimokratia görög napilap információi szerint az amerikai-görög kettős állampolgár a ’90-es évek közepe óta állt a CIA szolgálatában. A nyomozóhatóságok szerint 2004-ben négy telefont vásárolt Görögországban, ebből háromról sikerült bebizonyítani, hogy a miniszterelnök lehallgatására használták.

Basil ellen kémkedés és államtitkok illegális úton való megszerzése miatt emelnek vádat. Emellett vádat emelnek Mihalis Karhimakis szocialista képviselő ellen is, aki a nemzetbiztonsággal kapcsolatos dokumentumokat adott át az amerikai titkosszolgálatnak.

Karamanlisz, aki 2004 és 2009 közt volt Görögország miniszterelnöke, kísérletet tett az Oroszországgal folytatott energetikai együttműködés fokozására, és tárgyalásokat folytatott a Déli Áramlat megvalósításával kapcsolatban. A projekthez kifejezetten ellenségesen viszonyult az Amerikai Egyesült Államok kormánya.

A görög hatóságokat orosz titkosszolgálatok figyelmeztették a készülő gyilkossági kísérletre, melynek célja, hogy nyomást gyakoroljon a görög kormányra és megváltoztassa annak külpolitikáját. A merénylet célja az lett volna, hogy megakadályozza Görögország gazdasági és politikai természetű közeledését Oroszországhoz, ami akkoriban kezdett több kulcsfontosságú területen, többek közt az energetikában és fegyvergyártás kapcsán is fokozódni.

Az ügyészség 2012-ben rendelte el a nyomozást a merényletkísérlet kapcsán. Akkoriban a hatóságok még ismeretlen személy ellen nyomoztak, a sajtó pedig partnerország titkosszolgálatai által tervezett gyilkossági kísérletről beszélt, de nem hangsúlyozták, hogy ez alatt az Egyesült Államokat kell érteni. Mára a nyomozóhatóságok elegendő bizonyítékot gyűjtöttek ahhoz, hogy kijelenthető legyen, a CIA állt a miniszterelnök elleni gyilkossági kísérlet mögött.

http://www.hidfo.ru/2017/09/gorogorszagban-birosag-ele-allitanak-egy-cia-ugynokot/