Mióta 2015 végén elmérgesedett a migrációs válság, több mint ezer német állampolgár tett feljelentést Angela Merkel ellen hazaárulás miatt.

Frauke Köhler, a szövetségi ügyészség szóvivője a Mannheimer Morgen lapnak nyilatkozva elmondta, hogy természetesen valamennyi ilyen Merkel elleni feljelentést alaptalannak találtak.

A Mannheimer Morgen német lap információi szerint az esetek többségében olyan személyek tettek feljelentést, akik a muszlim bevándorlást ellenző Alternatíva Németországnak (AfD) pártot támogatják.

Az AfD programjában az áll, hogy az iszlám gyakorlása sérti a “szabad, demokratikus társadalom alapjait, az európai kultúra humanista értékeit és a német törvényeket”, emellett hangsúlyozzák, hogy a német menekültügyi törvény szerint Németország nem lenne köteles befogadni az afrikai és közel-keleti menekülteket.

Merkel egy keddi konferencián azzal indokolta korábbi döntését, hogy 2015 végén azonnal reagálnia kellett a kialakult válsághelyzetre, és nem hosszú távú stratégia mentén, hanem humanitárius megfontolások miatt engedte be a “menekülteket”.

http://www.hidfo.ru/2017/08/tobb-mint-ezren-jelentettek-fel-merkelt-hazaarulasert/