Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Figyelmeztette a kurdokat a török külügyminiszter

2017. augusztus 23. - Andre Lowoa

Mevlüt Cavosoglu török külügyminiszter felszólította az iraki kurd autonóm régiót, hogy mondják le a szeptember végére tervezett függetlenségi népszavazást. A függetlenségi referendum Törökország területi egységét is veszélybe sodorná.

Júniusban az Erbil központú iraki Kurdisztán hatóságai bejelentették, hogy szeptember 25-én népszavazást tartanak a függetlenségről. A régió elnöke, Maszúd Barzani egyértelműen kijelentette, hogy a szavazás elhalasztásáról nem lehet szó.

Az Anadolu hírügynökség szerint azonban Törökország külügyminisztere szerdán közölte: elvárják Erbiltől a referendummal kapcsolatos tervek feladását.

Hétfőn a török külügyminisztérium beszámolt Cavosoglu iraki látogatásáról, mely az iraki és kurd tisztviselőket hivatott meggyőzni a függetlenségi referendummal kapcsolatos tervek feladásáról.

A kurdok egy jelenleg 30-35 milliós fős etnikumot képeznek a Közel-Keleten, de saját államot nem alkotnak. Négy ország területén élnek – több milliós – kurd közösségek: Irán, Irak, Szíria és Törökország. A CIA adatai szerint Törökország területén él a legtöbb kurd, mintegy 14 millió fő, ami az ország összlakosságának 18 százaléka.

2005-ben az iraki alkotmány módosításával elismerték Kurdisztánt autonóm régióként, ami azóta a kurd regionális kormány irányítása alatt áll. Ha a terület kikiáltja függetlenségét, ez ösztönző erőként hathat a másik három országban élő kurd közösségek számára is, így szélsőséges esetben Törökország is destabilizálódna vagy megbomlana az ország területi egysége.

http://www.hidfo.ru/2017/08/figyelmeztette-a-kurdokat-a-torok-kulugyminiszter/

süti beállítások módosítása