Franciaországban ötvenezer rendőr kell biztosítson egy zenei fesztivált, hogy ne történjen újabb tömeggyilkosság.

Tömeges rendőri jelenlét szükséges Franciaországban ahhoz, hogy békében megtarthassák a „zene ünnepét”, és közben ne történjen újabb tömeggyilkosság. A kormányszóvivő Christophe Castaner közlése szerint a június 21-én országszerte megtartott rendezvényeket közel ötvenezer rendőr fogja biztosítani.

„Nem kell pánikba esnünk. Meg kell erősítsük pozícióinkat. Összesen 48000 rendőrt és a csendőrséget mozgósítottuk a francia állampolgárok biztonságának védelmére ezen a napon. Nincs okunk félelemre.”

Castaner az Europe 1 hírügynökségnek nyilatkozva mondta el ezt, arra a kérdésre válaszként; ésszerű-e tömeges rendezvényeket tartani nem sokkal azután, hogy terrortámadás történt Belgiumban.

A Fete de la Musique évente megtartott zenei fesztivál Franciaországban. A terrorfenyegetés miatt idén a médiában visszatérő jelleggel felmerült az a kérdés, hogy a francia állampolgárok el merjenek-e menni valamilyen rendezvényre.

2015. november 13-án Párizsban éttermeknél, egy koncertteremben és a nemzeti stadion környékén történt az Európai Unióban eddig legtöbb halálos áldozattal járó terrortámadás. A közel-keleti származású terroristák 130 embert gyilkoltak meg a nyílt utcán.

http://www.hidfo.ru/2017/06/hadseregnyi-rendor-kell-vedje-a-fesztivalozokat-ebben-a-befogado-orszagban/