Ismét hatalmas ördögi szeánszra készülnek a világ mágusai. A cél: megkötözni Trumpot és követőt. Az új boszorkányroham vasárnap éjfélkor veszi kezdetét.

 

Az első csata: döntetlen

 

Február végén villámgyorsan bejárta a világsajtót, egy ismert okkultista szerző vezetésével spirituális világháborúba kezdtek az amerikai mágusok. Az első csatáról itt és itt írtunk.

 

A tömeges ördögi szeánsz lényege az, hogy professzionális és kezdő boszorkányok a Hold állásának megfelelően egy időben egy meghatározott rítus alapján megkötözik Trumpot. A rituálé abból áll, hogy felolvasnak egy meghatározott átokszöveget, valamint elégetnek egy Trumpot jelképező narancsszínű gyertyát és egy Trumpról készült képet.

 

 

A globális szeánszot egészen addig megismétlik minden hónapban, ameddig Trumpot el nem távolítják hivatalából. Az esemény szervezői szerint a február végi támadás nem volt sikertelen, mivel Trump beutazási tilalma kétszer is visszavonásra került, valamint a republikánus egészségügyi törvény is kudarcba fulladt.

 

Újabb boszorkányroham

 

Vasárnap éjfélkor, budapesti idő szerint reggel hatkor megint összegyűlnek a mágusok, hogy egy szeánsz keretében megrontsák Trumpot és támogatóit. “Még mindig szükségünk van rád, hogy meggyógyítsuk a világot!” – szól a felszólítás az esemény Facebook oldalán.

 

 

Michael M. Hughes ismert amerikai okkultista szerző egy interjúban kiemelte, váratlan volt, hogy ennyire népszerű volt a kezdeményezésük. Hozzátette, tud róla, hogy a “keresztény fundamentalisták imapajzsot vontak Trump köré”. Habár éles kritikával fogadta, hogy elítélik némelyek az átok szöveget. Ezt azzal indokolta, hogy a zsidó-keresztény világban sem ismeretlen dolog az átokmondás.

 

Hughes szerint az emberhez szorosan hozzátartozik a mágia, saját világképét görög, egyiptomi, népi és a katolikus mágiából eredezteti. Az író szerint, amikor az ember a templomban gyertyát gyújt a beteg ismerőséért, akkor is mágiát gyakorol.

 

Készülnek a keresztények is

 

Jan Markell, az Olajfa Ministries-ből így fogalmazott:

 

“A Trump elleni gyűlöletet a Sátán generálja. Nem tökéletes ember, de megpróbálja megfékezni a gonoszság vonatát, amit nyolc éve Washington és a Demokratikus párt indított el.”

 

Mark Blitz, az El Shaddai Ministries lelkésze szerint a Biblia utálatosnak minősíti az okkult tevékenységeket. “Mindig imádkozni kell a hatalomban levőkért. A keresztényeknek most különösen aktívnak kell lenniük” – fogalmazott.