A Bundestag gazdasági és energetikai bizottságának tagja eltörölné az Oroszország elleni szankciókat; szerinte Donald Trump példáját kell kövesse Németország.

Peter Ramsauer, a Bundestag gazdasági és energetikai bizottságának tagja a Focus Online magazinnak nyilatkozva azt mondta, Oroszország nemzetközi elszigeteltsége nemsokára véget ér, amiért az amerikaiak Donald Trumpot választották meg elnöküknek.

„Trump a választásokat megelőzően bejelentette arra vonatkozó terveit, hogy normalizálná a kapcsolatokat Oroszországgal. Több mint valószínű, hogy beiktatása után el fogja törölni a szankciókat, és a német hatóságok ezt a példát kell kövessék. Nem szabad lekésni ezt a vonatot.” – mondta.

Ramsauer kifejtette, hogy Németország és Oroszország mindig is fontos kereskedelmi partnerek voltak egymás számára, együttműködésük aktívan hozzájárult a munkahelyteremtéshez mindkét országban.

„Az Európa által hozott szankciók nem érték el céljukat, következésképp értelmetlenek. Nem kényszerítették térdre Moszkvát, ehelyett főleg a német gazdaságot sújtják.” – mondta.

Ramsauer egyúttal figyelmeztette az európai politikusokat, hogy ne essenek az „anti-Amerikanizmus” új hullámának csapdájába, mert az USA szintén az egyik legfontosabb kereskedelmi partner Németország számára. A politikus hangsúlyozta; Donald Trump demokratikus választás útján lett amerikai elnök, és az Európai Unió tiszteletben kell tartsa az amerikai választók akaratát.

http://www.hidfo.ru/2016/12/a-nemetek-eltorolnek-a-moszkva-elleni-szankciokat/