Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

A szankciók ellenére egyre több német cég kezd befektetést Oroszországban

2016. október 24. - Andre Lowoa
nemet-cegek-oroszorszag-hidfo-ru

A Der Spiegel információi szerint a német vállalatok egy év alatt közel megduplázták Oroszországban intézett befektetéseiket.

A német lap pénteken közölt cikkében az áll, hogy a német vállalatok nem tartják irányadónak az Európai Unió politikai döntéseit, ha az éles ellentétben áll saját piaci érdekeikkel. Az EU 2014 márciusában hozott szankciókat Oroszország ellen, ám mindezek ellenére

a német vállalatok ma már kétszer annyi befektetéssel rendelkeznek Oroszországban, mint egy évvel ezelőtt.

A Bundesbank adatai szerint az utóbbi hat hónap folyamán a német cégek 1,73 milliárd eurót vittek Oroszországba közvetlen befektetés formájában, azt követően, hogy a 2015-ös évben is 1,78 milliárd euró értékben kezdtek újabb befektetéseket az orosz piacon.

Matthias Schepp, a német-orosz kereskedelmi kamara képviselője a Der Spiegelnek nyilatkozva elmondta, hogy a gyenge rubel vonzó befektetési lehetőséget jelentett a német cégeknek. Mindezt csak erősíti az a 2014 decemberében hozott orosz törvény, ami adókedvezményt és különböző előnyöket ad azoknak a külföldi vállalatoknak, melyek legalább 750 millió rubel kezdőtőkével indítanak új vállalkozást Oroszországban, és elkötelezettséget vállalnak arra vonatkozóan, hogy legkevesebb tíz évig az országban maradnak.

Az Ernst & Young júniusi jelentése szerint 2015-ben 60%-kal nőtt az Oroszországban kezdett külföldi befektetések száma a 2014-es adatokhoz képest, és ennek több mint harmada esetében német vállalkozásról van szó.

A német vállalatok oroszországi tevékenysége az Európai Unió keleti tagállamai számára egészen más kontextusba helyezi az Oroszország elleni uniós szankciókat, hiszen nyilvánvaló, hogy miközben az európai országok komoly kereskedelmi korlátozásokat hoznak Oroszország ellen, a német cégekre ez a gyakorlatban nem vonatkozik. Ebből úgy tűnik, Berlin leginkább amiatt ragaszkodik az oroszellenes szankciók fenntartásához, hogy ezáltal a német cégek az orosz piacon előnyre tegyenek szert – azokkal a kelet-európai vállalkozásokkal szemben, akikkel viszont ténylegesen betartatják a szankciókat, azaz megpróbálják őket távol tartani az orosz piactól.


http://www.hidfo.ru/2016/10/a-szankciok-ellenere-egyre-tobb-nemet-ceg-kezd-befektetest-oroszorszagban/

süti beállítások módosítása