Az amerikai Department of Homeland Security közleménye szerint Jeh Johnson, a szervezet főtitkára, és Angelino Alfano olasz belügyminiszter aláírtak egy új megállapodást a két ország közti információ-megosztásról, a terrorizmus és szervezett bűnözés elleni harc jegyében.

Az információ-megosztás terén kötött új megállapodás részeként Olaszország valós idejű adatmegosztással kiadja a bűnügyi nyilvántartásban szereplő és a bevándorlási hivatal által rögzített biometrikus adatokat az Amerikai Egyesült Államoknak, hogy ezzel segítsék a terrorcselekmények és más bűncselekmények megelőzését.

Johnson és Alfano október 20-21-én, a G6 országok belügyminisztereinek Rómában tartott találkozóján írták alá az egyezményt. A rendezvény, melyen Franciaország, Németország, Lengyelország, Spanyolország és az Egyesült Királyság vezetői is részt vettek, az európai biztonságpolitika, a bevándorlás és a kiberbiztonság terén való együttműködés fokozása köré szerveződött. Az új megállapodás szerint Olaszország az amerikai Department of Homeland Security által 2015 óta használt rendszeren keresztül, automatikus adatmegosztással fogja átadni a biometrikus adatokat az amerikai hatóságoknak.


http://www.hidfo.ru/2016/10/olaszorszag-kiadja-a-biometrikus-adatokat-az-egyesult-allamoknak/