Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Elhalasztották a CETA megszavazását

2016. október 18. - Andre Lowoa
ttip-ceta-hidfo-ru

Az Európai Unió kereskedelmi miniszterei elhalasztották az EU és Kanada közti szabadkereskedelmi egyezménnyel kapcsolatos szavazást, mert az uniós tagállamok egy része nem támogatja az egyezményt.

A miniszterek ehelyett ma a Luxemburgban tartott találkozón egy közös közleményt adtak ki, miszerint a találkozón kinyilvánították, hogy “elsöprő többséggel” támogatják az egyezményt.

A szavazást azért halasztották el, mert Belgium nem támogatja a szabadkereskedelmi egyezményt. Vallónia régió parlamentje pénteken elutasította a CETA ratifikálását, emiatt Belgium szövetségi kormánya sem támogathatja az egyezmény megkötését.


http://www.hidfo.ru/2016/10/elhalasztottak-a-ceta-megszavazasat/



A
német alkancellár szerint nem hiúsul meg a CETA

A német gazdasági miniszter – és alkancellár – szerint nem fog meghiúsulni az Európai Unió és Kanada közti szabadkereskedelmi egyezmény, annak ellenére, hogy több tagállam is vétót helyezett kilátásba.

Sigmar Gabriel kedden azt mondta, “nem számol azzal”, hogy esetleg meghiúsulhat a CETA egyezmény megkötése október végén. A miniszter szerint annak ellenére sem akadt meg a tárgyalási folyamat, hogy Románia az egyezmény megvétózását helyezte kilátásba, Belgium pedig Vallónia ellenállása miatt nem tudja ratifikálni az egyezményt.

Ha az EU kereskedelmi miniszterei a Tanács mai találkozóján Luxemburgban elegyengetik a kialakult patthelyzetet, a CETA egyezménye október 27-én, az EU-Kanada csúcstalálkozón kerülhet aláírásra.

Ahhoz, hogy a CETA életbe lépjen, előbb minden tagállamnak ratifikálnia kell. Románia korábban kilátásba helyezte annak lehetőségét, hogy megvétózza az egyezményt, mert az tönkre teheti a helyi gazdákat. Belgium Vallónia régiója szombaton szintén leszavazta az egyezményt, mert az tömeges munkanélküliséghez vezethet.

http://www.hidfo.ru/2016/10/a-nemet-alkancellar-szerint-nem-hiusul-meg-a-ceta/

Belgiumban elbukott a CETA

ceta-hidfo-ru

Belgium egy másik helyi törvényhozó testülete, a brüsszeli regionális parlament is követni fogja Vallónia példáját; október 24-én elutasítják az Európai Unió és Kanada közti szabadkereskedelmi egyezményt.

Stefan Cornelis, a helyi parlament egy képviselője szerint hétfőn elutasítják a CETA egyezményét, ezáltal Brüsszel lesz a második régió, ami Belgiumban megvétózza a szabadkereskedelmi megállapodást. Már önmagában a vallonok ellenállása is elegendő lett volna ahhoz, hogy Belgium vétójogával éljen, a két régió szembeszegülése azonban végleg megpecsételheti a CETA sorsát.

Brüsszel regionális parlamentje az október 7-i plenáris ülésen tartott vitát a szabadkereskedelmi egyezménnyel kapcsolatban, amit hétfőn fognak folytatni. A fővárosban azt követően vált valószínűvé a CETA elutasítása, hogy pénteken a vallon regionális parlament is elutasította az egyezmény ratifikálását, mert az sértené a helyi gazdák érdekeit, és a kanadai olcsó import miatt a helyi vállalkozások megszűnéséhez, tömeges munkanélküliséghez vezetne.

A francia Szocialista Párt (PS), amely Vallóniában lehetővé tette az egyezmény elutasítását, Brüsszelben is része annak a többségnek, amely hétfőn fogja elutasítani a születőben lévő szabadkereskedelmi megállapodást. A képviselő szerint emiatt mostanra semmi esélye annak, hogy az október 27-28-i EU-Kanada csúcstalálkozón aláírják a CETA egyezményét. A szabadkereskedelmi egyezmény támogatói most a csúcstalálkozó elhalasztására törekszenek, hogy több idejük maradjon az egyezményt ellenzők “meggyőzésére”.

http://www.hidfo.ru/2016/10/belgiumban-elbukott-a-ceta/

süti beállítások módosítása