Fethullah Gülen hidfo.ru

A Politico magazin beszámolója szerint a Németországban, Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban és Svájcban élő török közösségek rendre arról számolnak be, hogy azon tagjaik, akik kapcsolatban állnak Fethullah Gülen mozgalmával, halálos fenyegetéseket kapnak, ismeretlen személyek keresik fel őket, és különböző formájú megfélemlítéseknek vannak kitéve.

A lap egy Berlinben élő török állampolgárt idézve azt mondja, sokan több forrásból is halálos fenyegetést kaptak, emiatt arra kényszerülnek, hogy rendszeres kapcsolatban legyenek a rendőrséggel, és jelentsék az ilyen eseteket, másrészt a fokozott személyes fenyegetettség miatt hatósági segítséget tartanak szükségesnek.

Augusztus elején Belgiumban a török családok tömeges jelleggel kezdték kiíratni gyermekeiket a Gülen alapítványai által finanszírozott iskolákból, mert családjaik, vagy maga az intézmény kapott valamilyen fenyegetést.

Július 15-én egy katonai körök által indított puccskísérlet kezdődött Törökországban, amit másnap reggelre a hatóságok elhárítottak. A puccskísérlet meghiúsításában kulcsfontosságú tényező volt, hogy a török államfő felhívására tömegek vonultak utcára. Ugyanekkor tömeges tüntetések kezdődtek Németország nagyvárosaiban is.

török-tüntetés-nagykövetség-hidfo.ru-

A német sajtó később azzal foglalkozott, hogy ez egy új biztonsági fenyegetés megjelenését jelenti Németországban, mert biztonságpolitikai szakértők szerint a titkosszolgálatok sem minden esetben tudták, hogy ki szervezte az esetenként több ezres török tömegdemonstrációkat.

Senki nem tudja, ki szervezett több ezres török tüntetéseket Németországban

A sajtónak nyilatkozó szakértők szerint ez azt jelenti, hogy a török közösségek biztonsági kockázattá váltak Németországban, hiszen egyértelművé vált, hogy ismeretlen szervezőerő bármikor utcára vihet több ezer, akár több tízezer török tüntetőt.

Korábban Cem Özdemir, a Zöldpárt vezető-helyettese is arról számolt be, hogy halálos fenyegetéseket kapott, miután megszavazta az örmény népirtást genocídiummá nyilvánító határozatot. Törökország vezetői feltétlen hűséget várnak el a török származású személyektől akkor is, ha már elődeik is Európában éltek. Recep Tayyip Erdogan török államfő maga jelentette ki, hogy árulónak tartja azokat a törököket, akik Európában élnek, de nem Törökország érdekeit képviselik.

http://www.hidfo.ru/2016/08/maffiatevekenyseg-jelei-az-europaban-elo-torok-kozossegekben/