Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Menekülnek a zsidók Marseille belvárosából

2016. április 28. - Andre Lowoa
Marseille Or Thora hidfo.ru

Zvi Ammar, Marseille városának zsidó vezetője kedden bejelentette, hogy eladták az Or Thora zsinagógát egy muszlim kulturális szervezetnek, ami mecsetté fogja átalakítani az épületet. A zsinagógát azért adták el, mert már nem nagyon használta senki; az utóbbi évek során “kicserélődött a szomszédság”.

A keddi bejelentés tovább mutat a mintegy négyszázezer dolláros tranzakción: Amarr emlékeztetett, hogy a városban 58 zsinagóga működik, de a helyi zsidó közösség elvándorlása folyamatban van, a városközpontból elsősorban a külvárosi részekre. Az elmúlt 20 év folyamán volt tapasztalható ez a folyamat, ami az utóbbi néhány évben – a bevándorlásnak köszönhetően – felgyorsult, és mostanra muszlimok népesítik be a környéket.

A napokban továbbértékesített zsinagóga akkor épült, amikor Algéria 1962-ben elnyerte függetlenségét Franciaországtól, és nagy létszámú zsidó közösség érkezett Marseille városába. A mintegy 70 ezer fő mellett azonban mostanra közel negyedmillió muszlim él Marseilleben. Bár Amarr elmondása szerint “mindannyian ugyanazt az istent tisztelik”, csak más néven, és “az a fontos, hogy mindez harmóniában történik”, a zsidó lakosság elvándorlása különös módon egybeesik a muszlim közösség létszámának növekedésével.

A közel negyedmilliós muszlim közösségből 70 ezren gyakorolják vallásukat. A zsinagógát felvásárló Al Bard közösség egy másik, kisebb mecsetet is működtet a környéken, ami mostanra zsúfolttá vált; “a hívők nem férnek be az épületbe, gyakran arra kényszerülnek, hogy az épületen kívül vegyenek részt a közös imákon”.

A helyi muszlim közösség 2001-ben akart építtetni egy Nagy Mecsetet, de a polgármester által engedélyezett projekt megvalósítását később “pénzügyi akadályok” nehezítették, valamint a Nemzeti Front tagjai kezdték jogi akadályokkal hátráltatni a megépítését.


http://www.hidfo.ru/2016/04/menekulnek-a-zsidok-marseille-belvarosabol/

süti beállítások módosítása