Nem en­gedi fej­lődni azt a falut Ká­roly her­ceg, ahol a bir­toka van, mert azzal sze­rinte el­ron­ta­nák a hely han­gu­la­tát. Az em­be­rek­nek vi­szont már ele­gük van be­lőle.
Károly herceg mindenhol igyekszik hangsúlyozni, hogy mennyire szereti Erdélyt, az ott élő embereket és az életmódjukat. Éppen ezért is vásárolt négy birtokot Székelyföldön és Brassó környékén. Ám a zalánpatakiak már korántsem lelkesednek ennyire a brit trónörökösért. Legalábbis a polgármester szerint csak árt a falunak, hogy a herceg odajár – írja a Népszabadság.
Kasléder József szerint a Károly birtokait kezelő Kálnoky Alapítvány megakadályozza a falu fejlődését. Nem engedik, hogy a helyiek lecseréljék a nyílászáróikat, hogy modernizálják a házaikat, sőt még az utcák leaszfaltozásához sem járulnak hozzá. Ugyanis azzal tönkretennék a hely hangulatát, és már korántsem lenne olyan vonzó a turisták, és leginkább Károly, valamint a baráti köre számára. Hiszen ők pont azért járnak oda, mert Zalánpatakon még mindig kétkezi földművelésből él szinte mindenki, és az emberek tökéletes harmóniában vannak a természettel.

karoly-erdely-haz profimedia-0179631347.jpg

Ám a falu első embere úgy látja, hogy nekik semmi hasznuk nincs Károlyból és a birtokaiból. A turizmusból ugyanis csak néhányan élnek a helybéliek közül, ellenben jóval többen vannak, akik szeretnének javítani az életkörülményeiken, csak éppen megakadályozzák őket ebben.
“Nem lehet visszafogni a falu fejlődését csak azért, hogy a herceg és a külföldi vendégek egy évben egyszer vagy kétszer csodálkozzanak a nyomorúságunkon” – jelentette ki Kasléder.
karoly-erdely profimedia-0254124801.jpg
(ripost)