Előrehozott választásokról és általuk alakított demokratikus, felelős kormány felállításáról álmodozik a Demokratikus Koalíció. A radikális atlantista párt országgyűlési képviselője, Vadai Ágnes szerint ők majd menesztik és elszámoltatják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetőit, és tennék mindezt a korrupció elleni harc jegyében. Miközben a Demokratikus Koalíció általuk alakított demokratikus kormányról álmodozik, a párt támogatottsága a Nézőpont Intézet legfrissebb jelentése szerint alig 12%-on áll, amivel demokratikus módon aligha lehet kormányt alakítani.
Ugyanakkor az egy évvel ezelőtt Kijevben lezajlott eseménysorozat rámutat, hogy a radikális atlantisták hogyan értelmezik a demokráciát – szerintük demokrácia akkor van, ha nem valaki más lop, hanem ők lophatnak, és az intézményesített sikkasztás, korrupció felett teljes ellenőrzéssel rendelkeznek. Ez a politikai garnitúra egyszer már leszerepelt, és ma Magyarországon senki nem úgy emlékszik a Gyurcsány-kormányra, mint a korrupcióellenes harc bajnokára, hanem mint a kormányra, ami saját bevallása szerint is “elkúrta”.
gyurcsany2
Gyurcsány Ferenc szavait idézve:
“Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. […] És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk.”
Miközben a Gyurcsány-kormány valóban nem tett semmi olyat, amire büszke lehetne, aktívan közreműködött abban, hogy az Európai Unió lerombolja a magyar iparnak azt a hányadát, ami a privatizációt túlélte. Gyurcsány Ferenc hazánk EU-csatlakozását követően a mérsékelt atlantista irányzat váltásaként, antidemokratikus módon, külső hatalmi érdek beavatkozásaként jutott kormányra, miniszterelnöki kinevezése a radikális atlantizmus ámokfutásának kezdetét jelentette Magyarországon.
Ez az ámokfutás jelenleg a Demokratikus Koalíció képében működik tovább: a radikális atlantista párt az Európai Unió felügyelete alá helyezné az adóhatóságot, Brüsszel kezébe adná az adóztatást, hogy Brüsszel kezében összpontosítsa a magyarországi korrupciót.
Egy hanyatló birodalom képviselői ők, hátramaradt hírnökök a periférián, akik nem értesültek arról, hogy meztelen a király. Szerencsére 12% senkinek nem ad demokratikus felhatalmazást kormányalakításra, még egy olyan nyugatos demokráciában sem, mint ami Magyarországon 25 éven át működött.

https://hidfo2015.wordpress.com/