Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Chapman: "Soha nem kommentáltam kémügyeket. Ez nem szokás, és nem etikus eljárás"

2015. január 27. - Andre Lowoa

New Yorkban a szövetségi bíróság három orosz állampolgárt vádol adatgyűjtéssel és kémek beszervezésével az Egyesült Államok területén az orosz külföldi hírszerzés számára. A gyanúsítottak tíz évi börtönbüntetést is kaphatnak kémtevékenység vádjával. Ugyanakkor a történtek egy korábbi eset jellegzetességeit mutatják. A kémügyek rendszerint nem kerülnek be a politikába, az érintett országok igyekeznek csendben rendezni a kényes eseteket. Az Egyesült Államok azonban láthatóan politikát csinál az ügyből, ahogy korábban a Chapman ügy esetében is tette. Ilyen lépésre rendre akkor kerül sor, amikor az adott országnak külső ellenségképre van szüksége, hogy saját belső problémáiról elterelje a figyelmet.

Chapmant 2010-ben tartóztatták le az amerikai hatóságok kémkedés vádjával. Az ügy nagy nemzetközi visszhangot váltott ki, és az amerikai sajtó politikát csinált belőle (ellenségkép-gyártásra használta fel az esetet). Miután a kémügyet politikailag is hasznossá tették, az összes többi ügytől semmiben nem különböző módon, egyszerű fogolycserével rendezték azt, Chapmant pedig kiutasították és átadták Oroszországnak.

Hídfő.net.ru | Anna Chapman

Anna Chapman kedden a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy ezúttal is egy hasonló esetről van szó, az amerikaiak olyan esetből csinálnak politikát, amit etikátlan bevonni a politikába. "Soha nem tettem kommentárokat a kémbotrányokra vonatkozóan. Ez nem szokás, és nem etikus eljárás."

Chapman nyilatkozata utalás arra vonatkozóan, hogy amennyiben az amerikaiak bevonják a politikába a kémügyeket, nem várhatják el a másik féltől, hogy az tartsa magát a kényes eseteknél megszokott diszkrécióhoz. Ha az amerikaiak kémügyeit bevonnánk a politikába, az minden bizonnyal nagyobb vihart kavarna az alapvetően nyugatellenessé váló Kelet-Európában, mint amennyire az orosz ipari kémkedés érdekli az embereket.

Nem egy esetben ugyanis azt láthatjuk, hogy egyes kelet-európai sajtóorgánumok az amerikai külpolitikának alárendelve cselekszenek. Az Index.hu liberális hírportál saját bevallása szerint egy Oroszországban halálra ítélt orosz-amerikai kettős ügynököt kérdezett meg Kovács Béla ügyéről, mikor megkezdték a Jobbik politikusa elleni lejárató kampányt. A karaktergyilkosságra a választásokat megelőzően került sor, vagyis aki információkat szolgáltatott a magyarországi sajtóorgánum számára, annak célja volt a választási eredmények befolyásolása.

Azt követően az Index.hu Szijjártó Péter ellen kísérelt meg egy újabb karaktergyilkosságot. Hetekkel később kiderült; Washington nem fogadja külügyminiszteri szinten Magyarország külügyminiszterét, és a lejárató kampány az amerikai külügy tevékenységével összhangban zajlott. Amerikai ügynökök tevékenységének nyilvánosságra hozatala minden bizonnyal robbanásszerű hatást gyakorolna a mindinkább nyugatellenesé váló Kelet-Európában, főként Magyarországon, ahol az elmúlt 25 évben a nyugati befolyás formálta a belpolitikát. Ha a sajtó az orosz kémügyekből politikát csinál, ez fordított irányba is megtörténhet. Chapman nyilatkozata jelzés értékű. Jobban teszik, ha komolyan veszik az elhangzottakat.


http://www.hidfo.net.ru/2015/01/27/chapman-soha-nem-kommentaltam-kemugyeket-ez-nem-szokas-es-nem-etikus-eljaras

süti beállítások módosítása