Mintegy negyven teherautón latorlényeket fuvaroz a konvoj, amibe beletartozik még legalább száz darab ilyen – olyan típusú páncélos jármű is.

Ugyancsak hasonló úticélú és összetételű latorkonvojt figyeltek meg Odessza mellett is.
Dnyepropetrovszk és Nyikolajev katonai repülőterein pedig élénk sürgés – forgás zajlik éjjel – nappal.
Ugyanakkor Donbasszban tartózkodik már a Ramzan Kadirov Csecsenföld kormányzója által kiállított önkéntes zászlóalj.
Mariupolhoz viszont közelebb “lopakodott” a milicia. Már hallótávolságból megy az “anyázás” – és ettől egyenesen a frász kerülgeti a bérgyilkosokat. (Mármint a közelségtől!)
Megfigyelők szerint az illegitim kijevi pribékhatalom a donbasszi választáso knapjára, vagy azt közvetlenül megelőzően (azaz legkorábban holnapután) fogja megindítani a támadását a Luhanszki és a Donyecki Népköztársaságok ellen.
Az már világosan látható, hogy katonai győzelemben nem is bízik Nyalókakirály és udvartartása, hanem egy próba – szerencse alapon a donbasszi választások megakadályozására törekszik.
Ma az orosz külügyminisztérium állásfoglalásban közölte, hogy kívánatosnak tartja Oroszország a választások megtartását, és mindenkit óvott olyan jellegű cselekvéstől, ami a meghiúsítást célozza.

http://balrad.wordpress.com/2014/10/30/toltodik-a-donbasszi-husdaralo/


A közelgő választásokkal mit sem törődve, oda – vissza alapon csépelik egymást a küzdő felek Donbasszban.

Avgyejevkai és Peszki melletti tüzelőállásaikból a valcmanista latortüzérség ma is vehemensen ágyúzta Donyeck lakótelepeit. Bővet jutott tüzérségi gránát a város “Kijev” és “Besszarábia” kerületeinek. De ma sem úszta meg “Szpartakusz” kerület sem néhány latorgránát nélkül. Egy polgári személy meghalt.
A Novorosszijszk – úton lévő vasraktár acélgerendái és vaslemezei egy találat következtében szinte a fél utcát leborotválták.
Ha a repülőteret nem lőnék, akkor már azt szinte a milicia kikövetelné! De lőtték – lövik. A repülőtéren teljes patthelyzet van.
Avgyejevkánál ezzel együtt is sebeit nyalogatja Nyalókakirály banditasereglete. A reggeli “Sztálin-orgonás zenés ébresztő” nagyon rosszul esett a brigantiknak. Elfogott rádióforgalmazásból százas nagyságrendű az azonnali latorerő veszteség, de rengeteg a hadra már élete végéig nem fogható bandita. (Ők valószínűleg magukra vonják majd Gázos Julcsa gáz és belsőségnagykereskedő kitüntetző figyelmét.)
Gorlovkánál a pribékek megintcsak kivívták a milicisták haragját. Hat harckocsijuk szemtelenül közel merészkedett egy kiválóan álcázott népköztársasági tüzérüteghez. Hogy hogyan nem vették észre a milicistákat? – elmesélni már nem tudják.
Gyjebalcsevo katlanja már lassan elviselhetetlenül meleg lesz a benne lévő latorbandának. A jelek szerint a miliciák elszánták magukat a sütés – főzésre, és T-64 BM “Bulat” típusú szerszámokkal szítják a katlan tüzét.

Csjernuhinot pedig a valcmanisták lőtték tarackokkal.
Dokucsajevszk lakóterületeit viszont sorozatvetőkkel lőtték. Hat civil halt bele az orgyilkos támadásba.
A Bugasz melletti latorállásokat ellenben teljesen szétzúzta a milicia tüzérsége.
Csernyenkonál is hasonló sorsra jutottak ma Nyalókakirály banditái.
Zamozsnoje mellől a latortüzérség vette tűz alá a Nyikolajevkában tanyázó milicistákat. Három milicista elesett.
Nyikisino nélkül már nem is lehet elképzelni harctéri összefoglalót. Folyamatos a békétlenkedés a felek között. Ma viszont a kitörésre képtelen bérgyilkosok aknavetőkkel lőtték Kamenykában lévő pozícióikből Nyikisino romjait. Ezzel viszont csak a törmeléket aprították tovább.
Peszkiben – a városban – volt ma heves lövöldözés.
Brjanka és Lomovatka térségében szintén kézifegyverekkel lövik egymást a felek.
Popasznajánál latorposzt esett a milicia dühének áldozatául.
Bahmutkánál a milicisták “figyelmeztették” a latrokat, hogy nincsenek róluk megfeledkezve.

Новороссия новости сегодня

A Nyizsnyje – Szvetlicsnoje határában lévő 31. blokkposztra igencsak szemet vetett a milicia. Nagyon rászánták magukat az útzár megkaparintására, de a latrok még makacskodnak. Pedig hírek szerint már nagyon komoly veszteségeik vannak.

http://balrad.wordpress.com/2014/10/30/ujoroszorszagi-fronthelyzet-ma/