Az internetadót vette górcső alá és élesen kritizálta a Magyar Nemzet csütörtöki számában a lap főszerkesztő-helyettese, aki kijelentette, hogy az új adónem „mindenkit érint, a múltba fordulás jelképe, kiszámíthatatlan károkat okoz, ráakaszkodik az emberek mindennapjaira, felfogható a demokrácia és a nyilvánosság korlátozásaként". Az Index.hu liberális sajtóorgánum kapva kapott az alkalmon, és abból, hogy egy magát jobboldalinak valló napilap kritikát fogalmazott meg az internetadóval szemben, igen súlyos általánosításba kezdett és kijelentette, hogy a jobboldali sajtó is a netadó ellen foglal állást.

A megfogalmazás azért helytelen, mert azt a hamis látszatot kelti, hogy a jobboldali sajtó egésze az internetadó ellen foglal állást. A liberális sajtóorgánum több idézetet is lehoz még az érintett cikkből, a fent említett általánosítás azonban a valóság igen súlyos torzítása, ami sokkal inkább fejezi ki az Index támogatóinak politikai akaratát, mint a valós politikai helyzetet. Egy ilyen hamis kép ugyanis lehetővé tenné, hogy a jobboldalnak az a része is, ami nem akar részt venni a felforgatásban, kényszerhelyzetben érezze magát és így belesodródjon az internetadó elleni tiltakozásokba, amit az atlantisták EU-párti tüntetéssé akarnak formálni.

Liberális agitáció; cél a jobboldal mozgósítása arra, amit a baloldal nem tud elérni

Ez a próbálkozás egy várható fejlemény volt, a liberális sajtóorgánum ugyanis korábban már több alkalommal bizonyította, hogy együttműködik a külföldi titkosszolgálatokkal és Washington szócsövének tekinthető.

Korábban Semjén Zsolt - kormányfőhelyettes - kijelentette, hogy az Index.hu liberális sajtóorgánum összhangban cselekszik azzal, az Ukrajnában zajló titkosszolgálati művelettel, melynek célja a kettős állampolgárság lejáratása, a kettős állampolgárság betiltásának előkészítése. Később az Index.hu saját bevallása szerint is egy jelenleg az Egyesült Államokban élő, Oroszországban halálra ítélt ügynökkel konzultált, mielőtt közvetlen a választások előtt megkezdték a Kovács Béla jobbikos politikus elleni lejárató kampányt.

Ugyanez a média adta le a "kezdőlövést" Szijjártó Péter lejáratása ügyében, amely esetben kis késéssel bebizonyosodott, hogy az amerikai külpolitika szócsöveként cselekedtek; olyan irányban kezdték meg kitaposni az utat, melyet az amerikai külügy két hét késéssel nyilvánosan is felvállalt. Az amerikai külügy ugyanis nem fogadta külügyminiszteri szinten a magyar külügyminisztert, vagyis diplomáciai úton kifejezte, hogy nem fogadja el a magyar külügyminiszter személyét. Mindez megerősíti, hogy egyes liberális sajtóorgánumokat Washington üzenő füzeteként kell kezelni.

Az Index megállapítását így aként kell értelmezni, hogy Washington azt szeretné, a jobboldal is kapcsolódjon be a kormányellenes tiltakozásokba. Ezt az összefüggést azonban más is alátámasztja: október 3-án a magyar hatóságok őrizetbe vették és kiutasították az országból Richard Spencert, az amerikai National Policy Institute elnökét, aki később nyilvánosságra jutott információk szerint a CIA (amerikai titkosszolgálat) ügynöke.

Spencer október elején magyarországi jobboldali szervezetek képviselőivel találkozott volna, ha a rendőrök őrizetbe nem veszik és ki nem utasítják az országból. Fennáll a veszélye annak, hogy Washington a Jobbik Magyarországért Mozgalmat is beépített embereken keresztül be akarja vonni a kormányellenes felforgatásba.

Korábban az Orbán-kormány határozott a Déli Áramlat gázvezeték-projekt magyar szakaszának megépítéséről, ami Washington részéről azt a reakciót váltotta ki, amit Gyurcsány Ferenc 2006-os miniszterelnöksége idején is: kormányellenes megmozdulások szervezése és támogatása, amibe a jobboldalt is bevonnák.



http://www.hidfo.net/2014/10/30/jobboldalt-mozgositana-liberalis-media