Hídfő.net | Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnökArszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök

Szeptember 23-án Kijev hivatalosan is bevezette a "munkaszolgálat" elnevezésű megoldást, ami nem más, mint a rabszolgaság legalizálása az oszágban. Ennek az oka nem más, minthogy Kijev elkeseredésében nem lát más kiutat az IMF és az EU hitelek kifizetésére. Miután az Egyesült Államok tönkretette Ukrajnát, most magára hagyja, mert az nem volt képes ellátni a feladatát: Trójai falóként működni Oroszország ellen. A már kifizetett hitelek azonban hatalmas tartozást rónak Kijevre, aki ráadásul nemrég az utolsó hadiipari megrendelőjüket -egyben a legnagyobbat- is elvesztette: Oroszországot.

Az ukrán Szociálpolitikai Minisztérium megadta a zöld utat a "kötelező munka", vagyis munkaszolgálat nevű javaslatnak, az pedig elfogadásra került. Hivatalosan az álampolgárok bevonhatóak védelmi célú munkaszolgálatra. Ludmila Denisova szociálpolitikai miniszter szerint "A jelenleg keleten zajló események tükrében a miniszterkabinet elfogadta ma a javaslatot, így minden fizikailag megfelelőnek talált állampolgár bevonható munkaszolgálatra. A munkaszolgálat független az állampolgár beleegyezésétől, a munkaszolgálat katasztrófaelhárításra, és háborús helyzetben való erődítési és romeltakarítási munkálatra vonatkozik főként."

A munkaszolgálatba bevonásra kerülnek a mukanélküliek, tanulók, állami alkalmazottak és egyéb állampolgárok is a minisztérium szerint. A német Deutsche Wirtschafts Nachtrichten lap szerint "Az ukrajnai Szociálpolitikai Minisztérium új szabályozása szerint tehát a kényszermunka új életre kelt, ami megsérti az összeurópai egyezményt az emberi jogok és szabadság védelméről."

Jelen állapot szerint a dolog tehát úgy fest, hogy a Jacenyuk-kormány elképzelése szerint, miután a kormány elherdálta az IMF 17 milliárd dolláros hitelét, az állampolgárokkal fogja azt kényszermunka keretein belül ledolgoztatni, valószínűleg a Jacenyuk, Poroshenko és egyébb oligarchák tulajdonában levő üzemekben. A tökéletes rabszolgaállam megvalósulását láthatjuk majd, ha Ukrajna ezen az Egyesült Államok által favorizált úton halad tovább, egy 35 millió résztevős kísérlet történik meg a szemünk előtt.

http://www.hidfo.net/2014/09/30/ukrajna-bevezeti-kenyszermunkat