Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Törökország leszámol az import ellenzékkel

2014. július 22. - Andre Lowoa
Mintegy 80 rendőrtisztet vettek őrizetbe Törökországban illegális telefonlehallgatás és kémkedés vádjával, a Recep Tayyip Erdogan miniszterelnök közvetlen környezetét érintő korrupciós botrányban indult hatósági vizsgálat részeként. A letartóztatott személyek közt volt az isztambuli terrorelhárítás vezetője is.
Az őrizetbe vettek többsége részt vett a kormányfőhöz közeli személyeket hiteltelenítő korrupciós botrány kirobbantásában. A tavaly kezdődő művelet célja egy nyugati típusú felforgatás, ún. "Facebook-forradalom" kirobbantása volt. Ennek részeként a kormányfő megvesztegetéséről és kétes anyagi ügyeiről szivárogtattak ki hangfelvételeket, melyet a közösségi média segítségével, általános elégedetlenség szítása céljából terjesztettek. A hangfelvételek hitelessége nem bizonyítható egyértelműen, mindenesetre a terjesztésük szándéka egyértelmű; a kompromittáló felvételek közvetlen a választások előtt robbantak be a médiába, vagyis egy a belpolitikai erőviszonyok átrendezését célzó műveletről van szó. A török kormány szerint ez egy célzott beavatkozás, melynek során idegen erők törekednek a legitim kormány megdöntésére.
Recep Tayyip Erdogan, kormányfő
A kormány korábban kötelezte a Twitter-t a kétes eredetű hangfelvételek eltávolítására, amit a vállalat megtagadott. A Twitter bírósági ügye hónapokon át húzódott Törökországban, a választásokat követően átmenetileg be is tiltották a működését, hogy megakadályozzák a választási eredmények hitelességét el nem ismerő tömegmegmozdulások szervezését a közösségi médiában.
Törökország 2012 májusától kezdett kivonulni a közel-keleti országokból Európába irányuló gázprojekt, a Nabucco megvalósításából, azóta Törökországban egy permanens felforgatási művelet zajlik, amit a hatóságok mindezidáig sikeresen elhárítottak.
Törökország kulcsfontosságú tagja lett volna a Nabucco projektnek, ami a török gázmezőkről, iraki és szíriai gázmezőkről importálással, valamint a későbbiekben az iráni fél bevonásával valósult volna meg. Irán Oroszország után a föld második legnagyobb földgáztartalékkal rendelkező országa, ezért a nyugati országok jelentős erőfeszítéseket tesznek a Forradalmi Gárda és az iráni politikai elit szembeállítására. Ezen felül jelentős földgáztartalékok vannak Irak és Szíria északi régióiban, ahol a semmiből feltűnő iszlám radikálisok amerikai fegyverekkel kikiáltották az "Iszlám Államot". Ez lett volna a Nabucco forrásvidéke, ami a török forrásokkal kiegészülve az Európai Unió számára alternatív gázimport lehetőség lenne az orosz forrású Déli Áramlattal szemben.
A Nabucco projekt megvalósításának útjában éppen csak egy iráni kormány, egy szíriai kormány, és egy török kormány áll. Emiatt állandósultak az Erdogan elnök pozíciójának aláásását célzó kísérletek. Úgy tűnik, a török kormány egyelőre sikeresen kezelni tudja ezeket az erőfeszítéseket. A kiszivárogtatásban érintett rendőrtisztek letartóztatásával Törökország újabb egy lépéssel távolabb került a nyugattól.



http://www.hidfo.net/2014/07/22/torokorszag-leszamol-az-import-ellenzekkel

süti beállítások módosítása